Ik ben geboren in 1963 in Amsterdam. Mijn jeugd bracht ik grotendeels door in Eindhoven. Na een studie organisatiepsychologie werkte ik lang in verschillende leidinggevende functies in het bedrijfsleven. Daarna heb ik een eigen adviesbureau gehad en ben ik als raadslid actief geweest in de gemeentepolitiek.

Mijn fascinatie voor geschiedenis begon net als bij velen op de middelbare school  door een fantastische geschiedenisdocent. Toch koos ik niet voor een studie geschiedenis maar bleef het een hobby. Boeken lezen over allerlei historische onderwerpen van de Tudors tot de Tweede Wereldoorlog en terug. Het lezen van biografieën waarbij de persoonlijke levens van mensen verweven worden met de historische context van de tijd dat ze leefden heeft altijd mijn interesse gehad.

Toen ik in 2007 een briefwisseling erfde tussen mijn grootouders heb ik dat uiteindelijk omgezet in een eerste publicatie. Door het werk aan dat boek ben ik me verder gaan verdiepen in mijn eigen familiegeschiedenis.  In contacten met de nog levende van Benthem Juttingen werd me snel duidelijk dat het leven van Tera toch een bijzonder leven was, dat heeft uiteindelijk geleid tot deze site.

Naast het schrijven vind ik het leuk om te koken, samen met mijn man. Geef ik workshops Rijsttafel koken en organiseer ik salons. Bijeenkomsten waar mensen elkaar ontmoeten, en kunnen genieten van cabaret, muziek of lezingen. Onder het motto:  “ter lering en de Vermaak”.  

Lees meer van Barbara van Benthem Jutting

Twee levens, een liefde

Barbara van Benthem Jutting schreef eerder een boek: twee levens, een liefde. Dit is een dubbele biografie. Chris van Benthem Jutting en Dirkje de Boer leren elkaar in 1926 kennen, dan is Chris al 48. Hij is kapitein geweest op de grote vaart naar Indië. Zij is jonger dan hij, maar heeft ook het nodige meegemaakt. Ze gaan elkaar schrijven. In dit boek mag de lezer eerst binnenkijken in de burgerlijke cultuur van Nederland aan het begin van de twintigste eeuw. Daarna mag hij mee op stoomschepen naar Indië. Vervolgens kijkt hij mee naar hun liefde en huwelijk. Alles in de historische context van het interbellum waarin hun levens zich hebben afgespeeld.