Brieven 1936
5 oktober 1936
Beste Pico,
Ik kon vandaag weer preisselbeeren krijgen en omdat je ze laatst zo lekker vond, zend ik je hier een postpakketje. Op Domburg groeien ze zeker niet!
Ze moeten gewassen worden, en de steeltjes, takjes en andere rommel er uit gezocht. Dan op ’t vuur, zonder water (wat er van het wassen aan blijft zitten is genoeg). Gedurende het koken roeren en de bessen, die niet vanzelf stuk koken met een houten lepel kapot drukken. Er gaat een hoop suiker in, voor deze hoeveelheid schat ik misschien 10 volle dessertlepels. Moet ieder naar smaak regelen. Als alle bessen pap geworden zijn van het vuur nemen en zeven door een fijne zeef, tot alleen de schilletjes en pitjes achterblijven. Dan is het een vrij dikke saus. Mocht je ze nog dikker wensen, dan moet zij met een weinig gelatine of Sago gebonden worden
Ik hoop dat het een succes wordt.
Veel groeten van Tera Van Benthem Jutting